Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 11:42

Στα ύψη οι μετοχές της Telecom Italia

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Telecom Italia στον απόηχο δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο η ιταλική κυβέρνηση θα στηρίξει μια «αναπόφευκτη» συγχώνευση της εταιρείας με την ανταγωνίστριά της, Telefonica.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα σχεδόν ενός έτους σημείωσαν οι μετοχές της Telecom Italia στο χρηματιστήριο του Μιλάνου στον απόηχο δημοσιεύματος της La Repubblica, σύμφωνα με το οποίο η ιταλική κυβέρνηση θα στηρίξει μια «αναπόφευκτη» συγχώνευση της εταιρείας με την ανταγωνίστριά της, Telefonica.

Οι μετοχές της Telecom Italia ενισχύθηκαν σήμερα έως 8,7% στα 1,175 ευρώ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο ενδοσυνεδριακά από τις 26 Φεβρουαρίου 2009. Ο τίτλος της Telefonica υποχώρησε στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης κατά 0,8%.

Σύμφωνα με τη La Reppublica, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα δώσει το «πράσινο φως» σε μια προσφορά, που θα αφορά σε μετοχές, και την οποία σκοπεύει να καταθέσει σύντομα η εταιρεία. Παρόλ’ αυτά, το γραφείου του Ιταλού πρωθυπουργού διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα.