Τη συνδρομή του ΔΝΤ καθώς και επιπρόσθετες περικοπές δαπανών χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με τη βελτίωση της δημοσιονομικής της κατάστασης, σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος της Roubini Global Economics.
Τη συνδρομή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καθώς και επιπρόσθετες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με τη βελτίωση της δημοσιονομικής της κατάστασης, σύμφωνα με τον Αρνάμπ Ντας, διευθυντικό στέλεχος της Roubini Global Economics.
«Θα βοηθούσε αν υπήρχε ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα του ΔΝΤ, το οποίο να συμπεριλαμβάνει πολλές προϋποθέσεις», τόνισε ο Ντας σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Το ΔΝΤ, ως ένα τρίτο, μη ενδιαφερόμενο μέρος, θα αξιολογούσε το πρόγραμμα και θα παρείχε κατευθύνσεις για την οδό που μπορεί να ακολουθήσει η αγορά, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι ενδιαφερόμενο μέρος.»
Οι εντεινόμενες ανησυχίες ότι τα προβλήματα της Ελλάδας θα εξαπλωθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως η ισπανική και η πορτογαλική, πυροδότησαν την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 11 μηνών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε, μάλιστα, μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων – συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των φορολογικών δεικτών – προκειμένου να πείσει τις αγορές ότι θα βγει από την κρίση και να εξασφαλίσει τη στήριξη της Κομισιόν.
«Η πραγματικότητα είναι ότι οι αυξήσεις στη φορολογία σε αυτό το στάδιο, δεδομένου του κακού παρελθόντος της Ελλάδας αναφορικά με τη συμμόρφωση στους κανόνες, δεν είναι μια κίνηση αξιόπιστη», δήλωσε ο Ντας, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες περικοπές δαπανών.