Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 17:42

Α. Μέρκελ: Και οι 27 προσυπέγραψαν τη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας

Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την πρόοδο της Ελλάδας, δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι «έχουμε συμφωνήσει κατ΄αρχήν να τη στηρίξουμε». Κατά την κοινή τους συνέντευξη Τύπου η ¶νγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι «η πρόταση που φέρνουν στο τραπέζι η Γαλλία και η Γερμανία για την Ελλάδα είναι σημαντική για τις αγορές» και την «προσυπέγραψαν και τα 27 κράτη-μέλη».

Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την πρόοδο της Ελλάδας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι «έχουμε συμφωνήσει κατ΄αρχήν να τη στηρίξουμε».

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο ¶νγκελα Μέρκελ, ο κ. Σαρκοζί πρόσθεσε ότι «αυτή η κρίση καταδεικνύει ότι υπάρχει ανάγκη για καλύτερη οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ», ενώ ανέφερε ότι «Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν απόλυτα στο ζήτημα της παροχής στήριξης στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε βέβαια πως η δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα μας να μειώσει σημαντικά το έλλειμμα της από το 2010 θα παρακολουθείται κάθε μήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι «η πρόταση που φέρνουν στο τραπέζι η Γαλλία και η Γερμανία για την Ελλάδα είναι σημαντική για τις αγορές», ενώ την «προσυπέγραψαν και τα 27 κράτη-μέλη».

Η Γερμανία και η Γαλλία θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει μία νέα αρχιτεκτονική για τις αγορές, συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ.