Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010 09:27

Γερμανία: «Φρένο» στην ανάκαμψη το δ΄ τρίμηνο

Στασιμότητα καταγράφηκε στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του 2009, καθώς η μειωμένη κατανάλωση και οι περιορισμένες επενδύσεις αντιστάθμισαν την αύξηση των εξαγωγών. Αμετάβλητο το ΑΕΠ σε σχέση με το γ' τρίμηνο.

Στασιμότητα καταγράφηκε στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του 2009, καθώς η μειωμένη κατανάλωση και οι περιορισμένες επενδύσεις αντιστάθμισαν την αύξηση των εξαγωγών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, έναντι αύξησης 0,2% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Σε ετήσια βάση, η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας διαμορφώθηκε στο 1,7%.

Η Γερμανία, η ανάπτυξη της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την παγκόσμια οικονομική κρίση πέρυσι, όταν το ΑΕΠ της σημείωσε συρρίκνωση – ρεκόρ 5%.

Η κυβέρνηση της χώρας εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί φέτος στο 1,4% χάρη στην αναμενόμενη αύξηση των εξαγωγών κατά 5,1%.