Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 10:18

Τέταρτη διαδοχική άνοδος στο Τόκιο

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισαν και σήμερα -για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση- οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο.

Ο Nikkei σημείωσε άνοδο κατά 0,84% και διαμορφώθηκε στις 8.959,88 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ξεπέρασε το επίπεδο των 9.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 4 Οκτωβρίου. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 884,46 μονάδες αυξημένος κατά 0,34%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά την καθησυχαστική ανακοίνωση της IBM ότι οι πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο θα είναι σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η εκτίμηση της εταιρείας ημιαγωγών Advantest Micro Devices ότι τα έσοδά της στο τρέχον τρίμηνο θα αυξηθούν κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 2,46%.

Στον αντίποδα, τα αρχικά κέρδη που κατέγραφαν οι τραπεζικές μετοχές περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό προς το τέλος της συνεδρίασης, ενώ ο τίτλος της UFJ Holdings έκλεισε με απώλειες 1,10%. Η μετοχή της Mizuho Holdings σημείωσε άνοδο κατά 1,14%, ενώ ενδοσυνεδριακά τα κέρδη της ξεπέρασαν το 5%.