Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 10:50

SAP AG : Χαμηλότερες πωλήσεις φέτος από τον στόχο της

Η SAP AG, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο για επιχειρήσεις, εγκατέλειψε τον στόχο που είχε θέσει για τις πωλήσεις της ολόκληρο το έτος και αυτές θα είναι κατά 10% χαμηλότερες, ως αποτέλεσμα του πολιτικού και οικονομικού κλίματος, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 202 εκατ. ευρώ (198 εκατ. δολ.) ή 65 σεντς ανά μετοχή, από 37 εκατ. ευρώ ή 12 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 3%.

«Μπορεί μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει επιτύχει τη μείωση του κόστους λειτουργίας της και το πρόγραμμα βελτίωσης της θέσης της αποδίδει, ωστόσο στοχεύει στην αύξηση των λειτουργικών της εσόδων τουλάχιστον κατά 1% στο 21% φέτος, ακόμη και εάν οι πωλήσεις της παραμείνουν φέτος στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις της SAP αυξήθηκαν σε 1,7 δισ. ευρώ από 1,65 δισ. που ήταν το τρίτο τρίμηνο, μετά την αύξηση των αντίστοιχων που πραγματοποίησε στην Ευρώπη και την Ασία, σε αντίθεση με τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ οι οποίες μειώθηκαν.