Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 09:35

RBS: Αποποιείται του μπόνους του ο CEO;

Την απόφασή του να αποποιηθεί τους ετήσιου μπόνους για το 2009 αναμένεται να ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Την απόφασή του να αποποιηθεί τους ετήσιου μπόνους για το 2009 αναμένεται να ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Bank of Scotland, Στίβεν Χέστερ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως παρατηρούν οι Financial Times, η κίνηση αυτή του Χέστερ έρχεται έπειτα από αντίστοιχες αποφάσεις που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα οι επικεφαλής της Barclays – ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Βάρλεϊ και ο πρόεδρος Μπομπ Ντάιαμοντ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ετήσια αποζημίωσή του ενδεχομένως να ξεπερνά τα 1,6 εκατ. στερλίνες (2,5 εκατ. δολάρια).

Η βρετανική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2009 στις 25 Φεβρουαρίου. Θα είναι τα πρώτα ετήσια αποτελέσματα που δημοσιοποιεί η RBS υπό τα ηνία του 49χρονου Χέστερ, ο οποίος ανέλαβε CEO της τράπεζας το Νοέμβριο του 2008.

Η εκπρόσωπος της RBS αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των Sunday Times, αν και η τράπεζα πιθανόν να ανακοινώσει ζημίες για την περυσινή χρονιά, το μπόνους του επικεφαλής της θα ανερχόταν σε 1,6 εκατ. δολάρια. ¶μεση ήταν, πάντως, η αντίδραση του Βρετανού υπουργού Επιχειρήσεων Πίτερ Μάντελσον, ο οποίος μιλώντας χθες στο BBC χαρακτήρισε μια τέτοια πληρωμή «πρώιμη».