Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 13:38

Ο ΟΟΣΑ υποβαθμίζει τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ

ΠΡΟΣ τα κάτω αναθεωρεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τις αρχικές του εκτιμήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Καλεί παράλληλα τη Fed να βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων, εάν ο ρυθμός ανάκαμψης παρουσιάσει ανησυχητική επιβράδυνση στους επόμενους μήνες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,7% στο 2003, έναντι ανάπτυξης κατά 3,5% που ανέμενε αρχικώς. Για το τρέχον έτος, σύμφωνα πάντα με τις νέες προβλέψεις του ΟΟΣΑ, το αμερικανικό ΑΕΠ θα σημειώσει αύξηση της τάξεως του 2,4% από 2,5% που εκτιμούσε τον Απρίλιο.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και υπονομεύεται από τη μείωση που εμφανίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων, από την υποχώρηση των μετοχικών αξιών, καθώς και από τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας, επισημαίνει σε σχετική του έκθεση ο διεθνής Οργανισμός.