Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 11:04

Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

¶νοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, με τις τράπεζες και τα ορυχεία να κερδίζουν έδαφος. Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Carlsberg.

¶νοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, με τις τράπεζες και τα ορυχεία να κερδίζουν έδαφος. Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Carlsberg, η οποία προέβλεψε για φέτος λειτουργικά κέρδη αντίστοιχα με αυτά του 2009.

Στον τραπεζικό κλάδο οι τίτλοι των Barclays, HSBC, Societe Generale και BNP Paribas ενισχύονται από 0,5% έως 1,2%. Η μετοχή της Carlsberg σημειώνει άνοδο 4,6%, ενώ κέρδη 1,8% καταγράφει και η Heineken.

Στις 10:37 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.028,13 μονάδες, αυξημένος κατά 0,5%. Χθες, έκλεισε με απώλειες 0,3%, οι οποίες τερμάτισαν το ράλι των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.

«Πρόκειται για ένα τεχνικό ράλι μετά τη μεγάλη πτώση που είδαμε στις αρχές της χρονιάς. Το πιο σημαντικό που αναμένουμε αυτή την εβδομάδα είναι τα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία», σχολίασε οικονομολόγος της KBC Securities.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,7%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,6% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,8%.