Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 14:18

EFG Eurobank : Αναπροσαρμογή επιτοκίων στα στεγαστικά

Στην αναπροσαρμογή των επιτοκίων σε μερικά από τα προγράμματα στεγαστικής πίστης Eurohome, προχωρά η EFG Eurobank Ergasias, σε συνέχεια αντιστοίχων διαφοροποιήσεων που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες στην αγορά επιτοκίων του ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά από την τράπεζα, κύριο χαρακτηριστικό των αλλαγών είναι η μείωση των σταθερών επιτοκίων για μεγαλύτερες περιόδους, όπως είναι η αρχική τριετία ή πενταετία του στεγαστικού δανείου. Η επιλογή σταθερού επιτοκίου για μακρότερες χρονικές περιόδους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, προσφέρει αυξημένη ασφάλεια πρόβλεψης για τους πελάτες κυρίως ως προς τις αυξομειώσεις των επιτοκίων στην ευρωπαϊκή αγορά χρήματος, πλεονέκτημα που ενισχύεται μετά τη μείωση των αντιστοίχων επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, μειώνεται το επιτόκιο στεγαστικών προγραμμάτων EuroHome σταθερής περιόδου για τρία έτη στο 6,00% (από 6,25%), ενώ το σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα 5 έτη μειώνεται στο 6,30% (από 6,45%). Το σταθερό επιτόκιο για τη μακρότερη περίοδο των 10 πρώτων ετών, παραμένει αμετάβλητο στο 6,95%. Προσαρμόζεται επίσης για τους ίδιους λόγους το σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα δύο έτη σε 4,90% (από 4,70%), ενώ το σταθερό για το πρώτο έτος παραμένει αμετάβλητο στο 3,65%.

Καμμία αλλαγή δεν επέρχεται στο κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων, το οποίο παραμένει στο 5,75%.