Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 15:11

Γουόλ Στριτ: Αύξηση 17% στα μπόνους των golden boys το 2009

Κατά 17% αυξήθηκε το ποσό που δαπάνησαν πέρσι οι εταιρείες της Γουόλ Στριτ για τις πρόσθετες αμοιβές (μπόνους) των στελεχών της σε σύγκριση με το 2008.

Κατά 17% αυξήθηκε το ποσό που δαπάνησαν πέρσι οι εταιρείες της Γουόλ Στριτ για τις πρόσθετες αμοιβές (μπόνους) των στελεχών της σε σύγκριση με το 2008, σύμφωνα με δήλωση ενός οικονομικού ελεγκτή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Η αύξηση των μπόνους των στελεχών του αμερικανικού χρηματοοικονομικού κλάδου στα 20,3 δισ. δολάρια αποδεικνύει ότι ο κλάδος ανέκαμψε δυναμικά από την κρίση που ξέσπασε το 2008, επισήμανε ο Τόμας ΝτιΝάπολι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. ΝτιΝάπολι , τα κέρδη στη Γουόλ Στριτ εκτιμάται ότι ανέρχονται στα 55 δισ. δολάρια για το 2009, όταν η οικονομία άρχιζε να σταθεροποιείται και οι τράπεζες έσπευσαν να αποπληρώσουν τα κεφάλαια διάσωσης ώστε να μην θεωρούνται «στιγματισμένες».

Οι απολαβές σε τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Νέας Υόρκης, τη Sachs Group Inc, την JPMorgan Chase & Co και τη Morgan Stanley σημείωσαν μέση αύξηση της τάξης του 31%, σύμφωνα με τον κ. ΝτιΝάπολι.

Πηγή: Reuters