Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 17:19

Διαβεβαιώσεις ΥΠΕΚΑ για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα διασφαλίσει τη γρήγορη και απρόσκοπτη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στη χώρα μας, μέσω σταθερού επενδυτικού πλαισίου, διαβεβαίωσε η αρμόδια υπουργός Τ. Μπιρμπίλη σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους συνδέσμων επενδυτών και παραγωγών φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα διασφαλίσει τη γρήγορη και απρόσκοπτη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην χώρα μας, μέσω σταθερού επενδυτικού πλαισίου, διαβεβαίωσε η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους συνδέσμων επενδυτών και παραγωγών φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Σε ό,τι αφορά στην τιμολόγηση, η υπουργός υπογράμμισε τη σύνδεση της τιμής της κιλοβατώρας με το ύψος της επιχορήγησης της επένδυσης.

Αυτό, θα προκύψει σύντομα με την αποσαφήνιση του σχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου, εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως ανακοινώθηκε ήδη από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), Χ. Καλυβιώτης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), Κ. Δανιηλίδης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Ελλάδας (ΣΕΦΕ) Σ.Παπαλεξίου, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΒΦΩ) Δ.Κοπελούζος.