Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2002 18:52

ΟΤΕ: Aνανέωση της δυνατότητας αγοράς ιδίων μετοχών μέχρι 10%

Στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ εγκρίθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, λόγω κεφαλαιοποίησης αποθεματικού που προήλθε από την αναπροσαρμογή της αξίας γηπέδων και κτιρίων του.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η αύξηση κατά 0,19 ευρώ της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετοχών, η οποία διαμορφώνεται στα 2,39 ευρώ, ώστε επί του συνολικού αριθμού μετοχών να προκύψει αξία κεφαλαίου 95.770.297,81 ευρώ.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης την ανανέωση της δυνατότητας αγοράς ιδίων μετοχών, πέρα των όσων έχουν ήδη αποκτηθεί (2,7%) και μέχρι του ορίου του 10% του συνόλου των μετοχών, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 50.405.419 μετοχές. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει προηγούμενης απόφασης γενικής συνέλευσης τον Σεπτέμβριο του 2001, ο Οργανισμός είχε λάβει δικαίωμα επαναγοράς μετοχών για ένα χρόνο, διάστημα το οποίο έληξε. Με την ανανέωση αυτή, οι αγορές μπορούν να διενεργηθούν στο διάστημα των επόμενων 12 μηνών, με πλαίσιο τιμών που κυμαίνεται από ένα έως 30 ευρώ.

Τέλος, εγκρίθηκε ο καθορισμός των ιδιοτήτων των μελών του διοικητικού συμβουλίου ΟΤΕ σε εκτελεστικά, μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μη εκτελεστικά.