Οικονομία & Αγορές
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010 14:24

Πρόταση Πετσάλνικου για Ταμείο Στήριξης Ελλάδας

Πρόταση για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά και πολιτών της χώρας, αλλά και Ελλήνων της διασποράς, διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Πρόταση για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά και πολιτών της χώρας, αλλά και Ελλήνων της διασποράς, διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

«Είμαστε σε μία εξόχως δυσχερή κατάσταση, από την οποία πρέπει να βγούμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας προσπάθειες και θυσίες», τόνισε ο κ. Πετσάλνικος σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στο τηλεοπτικό κανάλι ΜEGA.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα δεν ζητά την ελεημοσύνη των εταίρων της. «Εκείνο που ζητούμε, βεβαίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα που βρίσκεται επίμονα στο επίκεντρο των κερδοσκόπων των παγκόσμιων αγορών. Πρέπει να βγούμε από την κρίση, και θα βγούμε από τα αδιέξοδα αυτά, αρκεί να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους στόχους του προγράμματος για τη σταθερότητα και ανάπτυξη που έχει καταθέσει η χώρα μας.»

Ο κ. Πετσάλνικος διατύπωσε, μάλιστα, πρόταση για τη δημιουργία ενός Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά της κοινωνίας και των πολιτών καθώς και των Ελλήνων της διασποράς.

«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο τους φοροφυγάδες και τους εισφοροδιαφεύγοντες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς ανθρώπους με ευαισθησίες και φιλότιμο, οι οποίοι καθημερινά με ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν με τις όποιες δυνάμεις τους, από το υστέρημά τους ή από το περίσσευμά τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Γι αυτό θεωρώ ότι θα ήταν θετικό να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά της κοινωνίας και των πολιτών. Είναι ενδεικτική η ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς των συμπατριωτών μας Ελλήνων της διασποράς.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, το Ταμείο αυτό πρέπει να στηρίζεται στην αυθόρμητη διάθεση προσφοράς εκ μέρους των πολιτών και θα μπορούσε να διευθύνεται από μία προσωπικότητα υπερκομματική, ευρύτατης αποδοχής, που θα πλαισιώνεται επίσης, από πρόσωπα κύρους πέρα και πάνω από πολιτικές παρατάξεις και κόμματα. «Οι δε προσφορές των πολιτών θα μπορούσαν να διατεθούν π.χ. αποκλειστικά για τη μείωση του δημόσιου χρέους», ανέφερε.