Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002 11:46

Στην τελική ευθεία η εξαγορά της BP Cyprus από τα ΕΛ.ΠΕ.

Στα 14 εκατομμύρια λίρες είχε εκτιμηθεί η αξία των περιουσιακών στοιχείων της ΒP Κύπρου, που πωλήθηκε στον όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια», αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η μητρική BP στο Λονδίνο, ανακοινώνοντας επισήμως στη χρηματαγορά της χώρας τη συμφωνία.

Χθες, τόσο ο όμιλος ΕΛ.ΠΕ. όσο και η μητρική BP εξέδωσαν επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία αγοράς των μετοχών της BP Κύπρου από τον όμιλο ΕΛ.ΠΕ., με τις οποίες η κυριότητα των 70 πρατηρίων του δικτύου λιανικής αγοράς της BP Κύπρου, οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της εταιρείας στη Λάρνακα, η μονάδα εμφιάλωσης υγραερίου και το 65% του μετοχικού κεφαλάιου της μονάδας λιπαντικών Superlube, περνούν στα χέρια του ομίλου ΕΛ.ΠΕ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η BP θα διατηρήσει τις δραστηριότητές της στα ναυτιλιακά και αεροπορικά καύσιμα, καθώς και σε ορισμένους τομείς των λιπαντικών.

Τόσο η BP όσο και ο όμιλος ΕΛ.ΠΕ τονίζουν ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς και τη μεταβίβαση των μετοχών της BP Cyprus θα αναμένονται οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ