Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 11:22

Ρουμανία: Γενικά απαισιόδοξοι οι πολίτες για το μέλλον

Ένας στους δύο περίπου πολίτες της Ρουμανίας (48%) εκτιμά πως τα εισοδήματά του είναι χαμηλότερα από αυτά πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης και πως θα διατηρηθούν σε στάσιμα επίπεδα και στο μέλλον.

Ένας στους δύο περίπου πολίτες της Ρουμανίας (48%) εκτιμά πως τα εισοδήματά του είναι χαμηλότερα από αυτά πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης και πως θα διατηρηθούν σε στάσιμα επίπεδα και στο μέλλον, ενώ δύο στους τρεις δηλώνουν πως θα αποφύγουν τις επενδύσεις υψηλού κινδύνου, όπως η αγορά αυτοκινήτων και κατοικιών υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Unlock Market Research.

Παράλληλα, μόνο το 14% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστηρίζει πως τα εισοδήματά του αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2009, ενώ το 48% πως παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

Το ποσοστό των πολιτών που εκτιμά ότι τα εισοδήματά του θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα στο μέλλον αυξήθηκε από 38% την περίοδο Απριλίου – Μαίου 2009 σε 43% στα τέλη του 2009. Το 30% των συμμετεχόντων στην έρευνα εκτιμά πως τα εισοδήματά του θα αυξηθούν στο μέλλον ενώ το 23% πως θα συνεχίσουν να υποχωρούν.

Balkan Markets Daily