Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 14:10

Σημαντικές απώλειες για τη μετοχή της Adidas

«Βουτιά» έκαναν σήμερα οι μετοχές της Adidas στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των κερδών της εταιρείας κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου.

«Βουτιά» έκαναν σήμερα οι μετοχές της Adidas στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των κερδών της εταιρείας κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου. Ο τίτλος της υποχώρησε έως 7,5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 5 Μαΐου 2009.

Νωρίτερα, η Adidas ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο στα 19 εκατ. ευρώ από 54 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 27,6 εκατ. ευρώ.

Χαμηλότερες των προσδοκιών, όμως, ήταν και οι προβλέψεις της διοίκησης για τη φετινή κερδοφορία. Ειδικότερα, η εταιρεία αναμένει αύξηση των ετήσιων κερδών στα 450 εκατ. ευρώ από 245 εκατ. ευρώ το 2009.

Οι τριμηνιαίες πωλήσεις της Adidas μειώθηκαν κατά 4,5% στα 2,46 δισ. ευρώ εν μέρει εξαιτίας της κάμψης των εσόδων από την Κίνα σχεδόν κατά το ένα τρίτο.