Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 16:59

BofA-ML: Εξαιρετικά απίθανος ο κίνδυνος πτώχευσης

Εξαιρετικά απίθανο θεωρεί τον κίνδυνο πτώχευσης της Ελλάδας η Bank of America – Merrill Lynch, εκτιμώντας ότι διακυβεύονται πολλά τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για το σύνολο της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε μεγάλο βαθμό, υποστηρίζει σε έκθεσή της.

Εξαιρετικά απίθανο θεωρεί τον κίνδυνο πτώχευσης της Ελλάδας η Bank of America – Merrill Lynch, εκτιμώντας ότι διακυβεύονται πολλά τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Σε σημερινή έκθεσή του ο οίκος τονίζει ότι η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και εκτιμά ότι η χώρα θα εκπληρώσει μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών της.

«Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε μεγάλο βαθμό», αναφέρει η BofA-Merrill Lynch, προβλέποντας πως η ΕΕ θα επιδοκιμάσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στις 16 Μαρτίου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σημειώνει, ενδεχομένως να μετριαστούν οι ανησυχίες στην αγορά.

Ο οίκος αναφέρει επίσης στην έκθεσή του ότι η ΕΕ προετοιμάζει ένα «δίχτυ ασφαλείας» για την Ελλάδα. Το σενάριο που αναφέρεται πιο συχνά είναι η ενθάρρυνση τραπεζών όπως η γερμανική κρατική KfW, η γαλλική Caisse des Dépôts και άλλες να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα ύψους έως 30 δισ. ευρώ, σημειώνει.