Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2002 16:55

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών μετά τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών UAL, Sun Microsystems, Merck και Ericsson.

Ανησυχίες προκάλεσε επίσης η σημαντική διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών διαμορφώθηκε στο επίπεδο-ρεκόρ των 38,5 δισεκ. δολ. από 35,1 δισεκ. δολ. -βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων- τον Ιούλιο.

Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε έρευνα που διενήργησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg έκαναν λόγο για αύξηση του εμπορικού ελλείμματος στα 35,5 δισεκ. δολ. από 34,6 δισεκ. δολ. -βάσει των αρχικών στοιχείων- τον Ιούλιο.

Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.174,88 μονάδες μειωμένος κατά 1,21% και ο Nasdaq στις 1.256,56 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,24%.

Οι μετοχές των εταιρειών McDonald's, General Motors, Intel, General Electric σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 2%. Αντιθέτως, αξιόλογα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Microsoft στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/18/252971.htm .