Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 13:49

Διάκριση για την Τράπεζα Κύπρου

Ο καλύτερος τραπεζικός οργανισμός της Κύπρου στην κατηγορία των Ανεπτυγμένων Αγορών αναδείχθηκε το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού Best Bank Awards 2010, ο οποίος οργανώνεται από το περιοδικό «Global Finance».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης, τραπεζικοί οργανισμοί από όλο τον κόσμο τέθηκαν κάτω από την αναλυτική εξέταση ομάδας τραπεζιτών, οικονομικών αναλυτών και άλλων στελεχών του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Κατά την αξιολόγηση εξετάστηκε αριθμός αντικειμενικών κριτηρίων -σε διεθνές επίπεδο- όπως ο ρυθμός αύξησης του ενεργητικού, η κερδοφορία, η γεωγραφική επέκταση, η δημιουργία στρατηγικών σχέσεων, οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς και ο σχεδιασμός και προσφορά καινοτόμων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών.

«Η Τράπεζα Κύπρου ικανοποίησε με απόλυτη επιτυχία τα παραπάνω κριτήρια και βραβεύθηκε ως η καλύτερη τράπεζα στην κυπριακή αγορά, συγκροτώντας μαζί με τους νικητές των υπολοίπων χωρών που μετείχαν στο θεσμό την παγκόσμια τραπεζική ελίτ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.