Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 11:40

Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Σταθερά ανοδική η τάση στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης. Η αγορά της Αθήνας κινείται σε συμφωνία με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σταθερά ανοδική η τάση στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης με τον τζίρο την πρώτη ώρα να ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια.

Με τους επενδυτές να παρακολουθούν με το ένα μάτι τις συναλλαγές των μετοχών που τους ενδιαφέρουν και το άλλο στη διαπραγμάτευση της μετοχής της ΕΤΕ.

Οι μετοχές με κέρδη είναι 80 και με απώλειες 20 και αυτή η αναλογία είναι ενδεικτική του momentum που επικρατεί και το οποίο είναι κατά την εκτίμησή μας το βασικό κίνητρο για την συμμετοχή στις συναλλαγές στο ΧΑ αυτή την περίοδο που μεσολαβεί ως τις 16 Μαρτίου.

Μια ημερομηνία που δεν σχετίζεται τόσο με την αγορά όσο με την πολιτική της χώρας και την εικόνα της στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Ως τότε το θετικό κλίμα που επικράτησε στο τέλος του πρωθυπουργικού ταξιδιού.

Η αγορά της Αθήνας κινείται σε συμφωνία με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και με την ενθάρρυνση των ασιατικών αλλά το μέγεθος της ανόδου προϊδεάζει για μια διόρθωση κατά την περίοδο που θα καμφθεί προς το μέσο της συνεδρίασης το συναλλακτικό ενδιαφέρον.

Τεχνικά ο στόχος των 1100 μονάδων για τον FTSE20 μοιάζει να έχει πιθανότητα να εκπληρωθεί πριν την εκπνοή των σειρών Μαρτίου στα παράγωγα.