Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2002 12:05

Μικρή άνοδος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ έδαφος πέρασε πριν από λίγο ο βασικός δείκτης του βρετανικού χρηματιστηρίου κυρίως λόγω της ενίσχυσης των τοποθετήσεων στους κλάδους υψηλής τεχνολογίας και τραπεζών.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.144 μονάδες -στο υψηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης- ενισχυμένος κατά 0,34%.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε η ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας λογισμικού Sage ότι τα προ φόρων κέρδη της στο σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης θα είναι σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες της αγοράς. Η μετοχική της τιμή ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 1,28%.

Από τον κλάδο των τραπεζών ξεχωρίζει η μετοχή της Royal Bank of Scotland, η οποία σημειώνει άνοδο κατά 2,57%.

Αντιθέτως, απώλειες (1,84%) καταγράφει ο τίτλος του ειδησεογραφικού ομίλου Reuters. Σύμφωνα με δημοσίευμα Τύπου, πρόεδρος του Ομίλου αναμένεται να διοριστεί ο επικεφαλής της Unilever Νάιαλ Φιτζγκέραλντ,. Ο Φιτζγκέραλντ, ο οποίος φέρεται ότι θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου, θα αντικαταστήσει τον Σερ Κρίστοφερ Χογκ, πρόεδρο του Reuters από το 1985.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο διορισμός επρόκειτο να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη του έτους, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στο μεγαλύτερο όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο. Το Reuters δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Τέλος, σημαντική πτώση (11,11%) σημειώνει η μετοχή της MyTravel Group. Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τύπου, η διοίκηση του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου MyTravel Group βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου με το ενδεχόμενο της πώλησης σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στην εταιρεία.

H ΜyTravel, γνωστή παλαιότερα ως Airtours, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα του Τύπου, συζητά με εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς εξαγοράς ύψους 750 εκατ. στερλινών (1,2 δισ. δολάρια). H εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τη MyTravel, η οποία «είδε» την αξία των μετοχών της να υποχωρεί κατά 3/4 και έκανε λόγο για λογιστικά προβλήματα.