Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2002 12:23

Με θετικό πρόσημο ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στο Παρίσι, όπως και στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,16% και βρίσκεται στις 3.161,97 μονάδες, ενώ κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών υπό το βάρος πιέσεων σχεδόν στο σύνολο των κλάδων υποχώρησε μέχρι τις 3.110,06 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας. Οι μετοχές των εταιρειών Alcatel, France Telecom και STMicroelectronics σημειώνουν άνοδο άνω του 2%.

Παράλληλα, οι απώλειες που κατέγραφαν αρχικώς οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου έχουν περιοριστεί σημαντικά, ενώ αντιθέτως, πτωτικά εξακολουθούν να κινούνται οι τραπεζικοί τίτλοι.

Τέλος, σημαντικά κέρδη (8,28%) καταγράφει η μετοχή του γαλλικού ομίλου λιανικής Pinault Printemps Redoute, ο οποίος –σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου- βρίσκεται στα πρόθυρα της πώλησης της Finaref, του τμήματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του, σε τιμή που ξεπερνά τα τέσσερα δισ. ευρώ. Πιθανότερος αγοραστής θεωρείται το τμήμα Sofinco της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole και εκτιμάται ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία. Η μετοχή της τελευταίας υποχωρεί σε ποσοστό 1,13%.