Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 14:59

Σε υψηλό ενός μηνός το ευρώ

Σε υψηλό ενός μηνός αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κάλυψη θέσεων short. Πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα ασκούν και οι φήμες ότι η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο θα τοποθετηθεί στη θέση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σε υψηλό ενός μηνός αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κάλυψη θέσεων short. Πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα ασκούν και οι φήμες ότι η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Τζάνετ Γιέλεν, πιθανόν να αντικαταστήσει τον Ντόναλντ Κον στη θέση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Παρόλ’ αυτά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια πιθανή «προαγωγή» της Γιέλεν στη Fed δεν θα σηματοδοτήσει αλλαγή πορείας στη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Στις 14:03 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,7% στα 1,3780 δολάρια, έχοντας αποτύχει να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 1,38 δολαρίων.

Ο βασικός δείκτης του δολαρίου, ο οποίος μετρά την απόδοσή του έναντι έξι βασικών νομισμάτων, υποχώρησε νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.