Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 15:57

KKR: Αίτημα για εισαγωγή στο NYSE

Αίτημα για εισαγωγή των μετοχών της στο NYSE υπέβαλε η KKR, η εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου των Χένρι Κράβις και Τζορτζ Ρόμπερτς, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της τα τελευταία δύο χρόνια να εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Αίτημα για εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης (NYSE) υπέβαλε η KKR, η εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου των Χένρι Κράβις και Τζορτζ Ρόμπερτς, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της τα τελευταία δύο χρόνια να εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η KKR Guernsey, η μονάδα της εταιρείας η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του ¶μστερνταμ, θα διαλυθεί, αναφέρει η KKR σε σημερινή επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Οι μέτοχοι της μονάδας, που θα λάβουν μία αμερικανική μετοχή για κάθε μετοχή που κατέχουν, θα αποκτήσουν το 30% της νεοϋρκέζικης εταιρείας ενώ τα στελέχη της KKR θα κατέχουν το υπόλοιπο ποσοστό.

«Η απόφασή μας να επιδιώξουμε την εισαγωγή των μετοχών μας στις ΗΠΑ βασίζεται στην πεποίθηση ότι από την εισαγωγή αυτή θα επωφεληθούν οι κάτοχοι μετοχών της KKR Guernsey σε μακροπρόθεσμο επίπεδο», αναφέρεται στην επιστολή της εταιρείας.

Η Blackstone Group, η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου στον κόσμο, εισήχθη στο NYSE το 2007, λίγο προτού ξεσπάσει η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.