Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010 10:52

Διαψεύδει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ τα περί σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας

Διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα της Guardian περί συμφωνίας των κρατών μελών της ευρωζώνης για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα της Guardian περί συμφωνίας των κρατών μελών της ευρωζώνης για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1789118 .

Η εφημερίδα επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος υποστηρίζει ότι τα 16 μέλη της ζώνης του ευρώ συμφώνησαν σε συντονισμένες, διμερείς προσφορές οικονομικής βοήθειας, υπό την μορφή δανείων ή εγγυήσεων για την λήψη δανείων, στην Ελλάδα εάν η Αθήνα δεν μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποπληρωμή του χρέους της και ζητήσει βοήθεια από την Ένωση.

«Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει τέτοιο σχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμιά βοήθεια.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμά της και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει μόνη της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτό το δημοσίευμα είναι σωστό», κατέληξε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο