Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 13:42

Κάτω από τα 81 δολ. η τιμή του αργού

Κάτω από τα 81 δολ. υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου καθώς η άνοδος του δολαρίου και η αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για μείωση της ζήτησης στη μεγαλύτερη ενεργοβόρο χώρα του κόσμου.

Κάτω από τα 81 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του πετρελαίου, διευρύνοντας τις απώλειες της Παρασκευής, καθώς η άνοδος του δολαρίου και η αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για μείωση της ζήτησης στη μεγαλύτερη ενεργοβόρο χώρα του κόσμου.

Στις 13:15 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε πτώση 44 σεντς στα 80,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 78,93 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 46 σεντς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρώς το Μάρτιο, με τους Αμερικανούς να εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές στην αγορά εργασίας.

Η αγορά θα επικεντρωθεί αργότερα στα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, τα οποία θα παρέχουν περαιτέρω ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας, ενώ την Τετάρτη η προσοχή θα στραφεί στην ανακοίνωση της Φέντεραλ Ριζέρβ για τα επιτόκια και την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης.