Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 09:24

Καράτζη: Αδειες παραγωγής ηλεκτρισμού από φ/β στη Βοιωτία

Δύο άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα στο νομό Βοιωτίας, συνολικής ισχύος 3 ΜW, χορήγησε το ΥΠΕΚΑ στην Καράτζη ΑΕ. Tο κόστος των εν λόγω φωτοβολταϊκών σταθμών προϋπολογίζεται στο ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ.

Δύο άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα στο νομό Βοιωτίας, συνολικής ισχύος 3 ΜW, χορήγησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Καράτζη ΑΕ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος των εν λόγω φωτοβολταϊκών σταθμών προϋπολογίζεται στο ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ. Η ετήσια παραγωγή ενέργειας από τα συγκεκριμένα πάρκα εκτιμάται ότι θα είναι 4.800 MWh και τα ετήσια συνολικά έσοδα εκτιμώνται στο ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αναμένεται η χορήγηση μίας ακόμα άδειας ισχύος 2 ΜW στην περιοχή της Βοιωτίας και μίας άδειας ισχύος 1 MW στο νομό Λαρίσης.

Υπενθυμίζεται, ότι έχουν χορηγηθεί στην εταιρεία τρεις ακόμα άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα στο νομό Ηρακλείου, συνολικής ισχύος 240 KW. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τους εν λόγω φωτοβολταϊκούς σταθμούς θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2010.