Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 11:49

Στάση αναμονής στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται το ΧΑ παρά την άνοδο που καταγράφεται στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης του Ecofin στις Βρυξέλλες.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών παρά την άνοδο που καταγράφεται στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης του Ecofin στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν την Δευτέρα σε ένα μηχανισμό που θα τους επιτρέψει να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα εάν χρειαστεί, ωστόσο δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες εκτός από το ότι δεν θα περιλαμβάνει δανειακές εγγυήσεις.

«Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα … αναμένουμε θετικό άνοιγμα και στην εγχώρια αγορά», ανέφερε η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11:47), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,18% στις 2.119,36 μονάδες, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 17,71 εκατ. ευρώ. Απώλειες καταγράφουν οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες στην πλειονότητά τους.

Συνολικά, 51 μετοχές υποχωρούν, 30 μετοχές ενισχύονται και 32 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες.