Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 14:11

Υπό πίεση δολάριο και γιεν

Πιέσεις δέχεται σήμερα το δολάριο μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα για «παρατεταμένη περίοδο», ενώ πτώση σημειώνει και το γιεν εξαιτίας της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Πιέσεις δέχεται σήμερα το δολάριο μετά την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα για «παρατεταμένη περίοδο», ενώ πτώση σημειώνει και το γιεν εξαιτίας της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η BoJ επέκτεινε το πρόγραμμα ρευστότητας στα 20 τρισ. γιεν, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της αγοράς, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό. Την Τρίτη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, όπως ευρέως αναμενόταν.

Οι επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου ωφελήθηκαν μετά τις κινήσεις της Fed και της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, με την Wall Street να καταγράφει νέο υψηλό 17μήνου και το δείκτη Nikkei να κλείνει σε υψηλό οκτώ εβδομάδων.

Στις 13:59 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3769 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 90,59 γιεν.