Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 11:44

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χ.Α.

Έντονα πτωτικές τάσεις καταγράφονται στο ΧΑ καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το κατά πόσο η Ελλάδα θα εξασφαλίσει τελικά οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της ή θα αναγκαστεί να στραφεί στο ΔΝΤ.

Έντονα πτωτικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το κατά πόσο η Ελλάδα θα εξασφαλίσει τελικά οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της ή θα αναγκαστεί να στραφεί στο ΔΝΤ.

Δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο φέρνουν τη χώρα πιο κοντά στο ΔΝΤ, τη στιγμή που το Βερολίνο προβάλλει αντιστάσεις όσον αφορά στην παροχή ευρωπαϊκής βοήθειας.

Η Ελλάδα προτιμάει μια λύση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μια προσφυγή για οικονομική βοήθεια στο ΔΝΤ, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτή την ώρα (11:42), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 2,55% στις 2.036,35 μονάδες, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 60,06 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες με εξαίρεση τον δείκτη Υγείας, ο οποίος ενισχύεται περίπου 3%.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 91 υποχωρούν, οι 11 σημειώνουν άνοδο και οι 23 παραμένουν αμετάβλητες.