Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 10:53

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού στη Βρετανία και στα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ.

Στις 10:16 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,5% στις 1.077,45 μονάδες, έχοντας ανέλθει λίγο νωρίτερα έως τις 1.077,52 μονάδες – στα υψηλότερα επίπεδα της χρονιάς. Χθες, έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών.

¶νοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Deutsche Boerse, η οποία ανακοίνωσε σήμερα σχέδια για αύξηση των στόχων της ως προς την εξοικονόμηση πόρων.

Στον αντίποδα, απώλειες 3,1% καταγράφει ο τίτλος της Man Group, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της μειώθηκαν περαιτέρω στα 39,1 δισ. δολάρια.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύονται κατά 0,4%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,3%.