Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 11:57

Σχέδιο για τη στήριξη της Ελλάδας θα παρουσιάσουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Σχέδιο για τη δημιουργία ενός ταμείου το οποίο θα παράσχει δάνειο στην Ελλάδα, με τη στήριξη της Ευρωζώνης, θα παρουσιάσουν αύριο οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο θέμα την οποία επικαλείται το Reuters.

Σχέδιο για τη δημιουργία ενός ταμείου το οποίο θα παράσχει δάνειο στην Ελλάδα, με τη στήριξη της Ευρωζώνης, θα παρουσιάσουν αύριο οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο θέμα την οποία επικαλείται το Reuters.

Το σχέδιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αναμένεται να φωτίσει τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί η Αθήνα να λάβει στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

Τη στήριξή τους σε αυτό εκτιμάται ότι θα δώσουν όλοι οι Σοσιαλιστές ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουί Θαπατέρο, η χώρα του οποίου ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο αυτό προβλέπει τη δημιουργία ενός ταμείου το οποίο θα δανειστεί χρήματα και στη συνέχεια θα τα δανείσει στην Ελλάδα.

«Το ταμείο μπορεί να δανειστεί χρήματα από τις αγορές, αξιοποιώντας τις γνώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε εκδόσεις ομολόγων. Με τα κεφάλαια που θα έχουν συγκεντρωθεί, το ταμείο θα μπορεί τότε να δανείσει χρήματα σε κράτη – μέλη που τα χρειάζονται», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι του κόμματος.