Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 11:35

Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών STMicroelctronics, Nissan και PSA Peugeot Citroen.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.142,7 μονάδες αυξημένος κατά 0,58%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.195,44 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,25% και ο δείκτης DJ Stoxx 50 στις 2.588,54 μονάδες με άνοδο 0,57%.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,73%, στις 3.098 μονάδες, υπό το βάρος πιέσεων στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης.

Αξιόλογα κέρδη (4,47%) καταγράφει η μετοχή της STMicroelectronics μετά τη σημερινή ανακοίνωση ότι τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στο ανώτατο όριο των προβλέψεων. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών στον κόσμο, δήλωσε ότι τα χειρότερα για τον κλάδο αποτελούν παρελθόν.

Η μετοχή της γερμανικής ομοειδούς εταιρείας Infineon Technologies σημειώνει άνοδο κατά 3,39%.

Ανοδικά κινείται και ο τίτλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot χάρη στη μεγαλύτερη της αναμενόμενης των εσόδων της Citroen στο τρίτο τρίμηνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και τα οικονομικά αποτελέσματα της DaimlerChrysler.