Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 10:58

Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, μετά τα κέρδη σε Wall Street και Ασία. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι τα ορυχεία.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, μετά τα κέρδη σε Wall Street και Ασία. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος είναι τα ορυχεία καθώς η εξασθένηση του δολαρίου έχει ωθήσει προς τα πάνω τις τιμές του χρυσού και άλλων μετάλλων.

Οι μετοχές των Anglo American, BHP Billiton, Rio Tinto και Xstrata ενισχύονται μεταξύ 1,2% και 2%. Κέρδη 4,8% καταγράφει και ο τίτλος της UBS, η οποία φέρεται να άντλησε περί τα 2,3 δισ. δολάρια στη μονάδα σταθερού εισοδήματος κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε άνοδο 0,5% στις 1.084,95 μονάδες, διευρύνοντας τα κέρδη που κατέγραψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,5%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,7% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,5%.