Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 09:44

Πάνω από τα 82 δολ. η τιμή του αργού

Πάνω από τα 82 δολ. σταθεροποιούνται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς η ισχυρότερη ζήτηση αντισταθμίζει τα υψηλά αποθέματα και τις ανησυχίες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική στις κυρίαρχες οικονομίες.

Πάνω από τα 82 δολάρια το βαρέλι σταθεροποιούνται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς η ισχυρότερη ζήτηση αντισταθμίζει τα υψηλά αποθέματα και τις ανησυχίες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική στις κυρίαρχες οικονομίες.

«Αυτό που θα στηρίξει την αγορά πετρελαίου από άποψης θεμελιωδών στοιχείων θα είναι η αύξηση της ζήτησης», σχολίασε ανώτατο στέλεχος της Purvin & Gertz στη Σιγκαπούρη.

Στις 09:14 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε οριακά κατά 4 σεντς στα 82,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 81,25 δολάρια το βαρέλι μειωμένη κατά 3 σεντς.

Οι τιμές υποχώρησαν αυτό το τρίμηνο έως τα 69,50 δολάρια το βαρέλι ενώ τον Ιανουάριο είχαν αγγίξει τα 83,95 δολάρια το βαρέλι – τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008.

Οι αξιωματούχοι του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) εμφανίστηκαν αναποφάσιστοι χθες όσον αφορά στο ενδεχόμενο σταθεροποίησης των τιμών πάνω από τα επίπεδα των 70-80 δολαρίων το βαρέλι.