Tην απόσυρση της διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου για παρακράτηση του 8% στα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Ζήτησε και πάλι τη λήψη αναπτυξιακά μέτρα, ενώ αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο, μίλησε για καθυστερήσεις.
Tην απόσυρση της διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου για παρακράτηση του 8% στα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 9,89, τόνισε πως η αγορά έχει στεγνώσει, επισημαίνοντας πως πολλοί επιχειρηματίες θα αποστερηθούν σημαντική ρευστότητα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.
Σημείωσε μάλιστα πως αυτό το μέτρο ίσως να επέφερε μία μικρή μείωση στα εικονικά τιμολόγια, όμως υπογράμμισε πως δεν είναι σωστό να την πληρώσουν όλοι οι επιχειρηματίες. Ο κ. Μίχαλος επέκρινε και τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου -και συγκεκριμένα του κ. Πλασκοβίτη- στο συγκεκριμένο θέμα: «Εκτιμώ αφάνταστα τις γνώσεις του κ. Γεωργακόπουλου δυστυχώς όμως βλέπουμε να χειρίζεται το θέμα ο κ. Πλασκοβίτης και να ανακύπτουν σημαντικά προβλήματα. Δημιουργεί ερωτήματα γιατί δε διαχειρίζεται ο κ. Γεωργακόπουλος αυτή την ιστορία».
Ο κ. Μίχαλος επανέλαβε ακόμη την ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων: «Ελπίζουμε να προκύψει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να υπάρξουν τα αναπτυξιακά μέτρα της κυβέρνησης». Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε τερτίπια επικοινωνιακού χαρακτήρα. Αν δεν έχουμε αναπτυξιακά μέτρα, θα έχουμε μια τρύπα στο νερό. Καλές οι ανακοινώσεις, αλλά η αγορά θέλει την εφαρμογή».
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ μίλησε ακόμη για καθυστερήσεις αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο: «Πήρε 4 μήνες να ορίσουν τον νέο γραμματέα, 9 Φεβρουαρίου τοποθετήθηκε και μέχρι τις 24 Μαρτίου δεν του είχαν δοθεί αρμοδιότητες. Μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί η γνωμοδοτική επιτροπή των επενδύσεων που είναι ο καταλύτης για να προχωρήσουν οι επενδυτικές προτάσεις και οι καθυστερήσεις προκαλούν τεράστια ζημία».
Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το δανεισμό των ελληνικών τραπεζών, επανέλαβε πως έδωσαν ανάσα στον τραπεζικό τομέα, επισήμανε όμως πως αυτό πρέπει να μετακυλιστεί και στις επιχειρήσεις. «Αν δε διοχετευθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια δε θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση» συμπλήρωσε.