Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Απριλίου 2010 15:08

Αντ. Σαμαράς: Η ψυχολογία της αγοράς έχει καταρρεύσει

Με τα μέτρα που παίρνει, η κυβέρνηση διαλύει τις επιχειρήσεις και στεγνώνει την αγορά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε την κατάργηση της παρακράτησης του 8% στα τιμολόγια των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τη ότι με τα μέτρα που παίρνει, διαλύει τις επιχειρήσεις και στεγνώνει την αγορά.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Ρηγίλλης, σημείωσε πως όπου πήγε τις ημέρες του Πάσχα διαπίστωσε έντονη αγανάκτηση για την πολιτική της κυβέρνησης. Η Μεγάλη Εβδομάδα πέρασε, αλλά οι μικρομεσαίοι και η αγορά, τώρα ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, ανέφερε, επισημαίνοντας πως η ψυχολογία της αγοράς έχει καταρρεύσει.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της παρακράτησης φόρου 8% στα τιμολόγια των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, κ. Σαμαράς διερωτήθη πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μην βλέπει ότι θα διαλύσει τις επιχειρήσεις, και ειδικά τον τομέα του Τουρισμού, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη άμεσων μέτρων τόνωσης. Αντ' αυτού, επεσήμανε, βλέπουμε κινήσεις, που δημιουργούν ασφυξία, ιδιαίτερα ασφυξία ρευστότητας.

Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε ούτε το έλλειμμα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ και παρατήρησε: «Με τα μέτρα που θα στεγνώσουν την αγορά, από πού θα βρούμε έσοδα;»

«Επομένως, σοβαρότητα. Να έχουν το αφτί κοντά στον άνθρωπο, να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να σταματήσουν αυτές τις απίστευτες κινήσεις, όπως το 8%, για το οποίο μάλιστα άκουσα ότι πρόκειται -λέει- να κοιτάξουν να το αναβάλουν. Ζητούμε να το καταργήσουν και αυτό και όλα τα άλλα τα μέτρα, τα οποία διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ.