Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 10:44

Απώλειες 0,8% κατέγραψε ο Nikkei

Με απώλειες 0,8% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, εξαιτίας των πιέσεων που δέχθηκαν οι εξαγωγικές εταιρείες όπως η Sony Corp από τη ρευστοποίηση των κερδών που πυροδότησε η ανατίμηση του γεν.

Με απώλειες 0,8% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, εξαιτίας των πιέσεων που δέχθηκαν οι εξαγωγικές εταιρείες όπως η Sony Corp από τη ρευστοποίηση των κερδών που πυροδότησε η ανατίμηση του γεν. Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχώρησαν και οι μετοχές των εταιρειών μηχανολογικού εξοπλισμού μετά την απροσδόκητη μείωση των παραγγελιών.

Η μείωση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού στον αμιγώς ιδιωτικό τομέα κατά 5,4% το Φεβρουάριο ερμηνεύτηκε ως ένδειξη του χαμηλού ρυθμού ανάκαμψης των κεφαλαιουχικών δαπανών με επιπτώσεις στην ανάπτυξη και διέψευσε τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 3,7%.

Οι παράγοντες της αγοράς, ωστόσο, δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποφανθεί κάποιος εάν ο Nikkei βρίσκεται σε διαδικασία διόρθωσης ή εάν απλώς προσαρμογής μετά τις πρόσφατες απότομες ανόδους της περασμένης εβδομάδας.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 11.203,95 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε στις 990,02 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,5%.