Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 11:09

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

¶νοδο σημειώνουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος οι τράπεζες.

¶νοδο σημειώνουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ανακτώντας τις απώλειες που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς τα αισιόδοξα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ενέτειναν την αισιοδοξία όσον αφορά στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των Barclays, HSBC, Societe Generale, BNP Paribas και Deutsche Bank να ενισχύονται από 1,2% έως 1,8%.

Στις 10:37 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.099,03 μονάδες, αυξημένος κατά 1%. Χθες, έκλεισε με απώλειες 0,9%.

«Οι οικονομικές συνθήκες και τα στοιχεία δείχνουν να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και μέχρι να διακοπεί αυτή η τάση λειτουργεί θετικά», σχολίασε αναλυτής της BGC Partners.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,9%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 1% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 1,2%.