Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 14:19

Λ. Κατσέλη: Πατάμε γκάζι

Την πρόθεση της κυβέρνησης «να πατήσει γκάζι, για να μπει ένα στέρεο ανάχωμα στην ίδρυση» υπογράμμισε μετά από τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Την πρόθεση της κυβέρνησης «να πατήσει γκάζι» υπογράμμισε μετά από τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

«Στόχος είναι να πατήσουμε το γκάζι όσο γίνεται για να βάλουμε ένα στέρεο ανάχωμα στην ύφεση», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «το κάνουμε αυτό και με τις επενδύσεις και με μεγάλες ρυθμιστικές τομές».

Η κ. Κατσέλη γνωστοποίησε ακόμη ότι την ερχόμενη βδομάδα θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο το ν/σχ για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων καθώς και βασικές αρχές του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, την οποία χαρακτήρισε πάρα πολύ ικανοποιητική και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της απορρόφησης του 15% το 2010.

Η κα Κατσέλη σημείωσε ότι προγράμματα βγαίνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα και ότι ολοκληρώνονται οι αξιολογήσεις των προγραμμάτων για τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πρώτη φάση, ενώ ξεκινά και η δεύτερη φάση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, τη στήριξη της μεταποίησης και τη ψηφιακή σύγκλιση.

Θα υπάρξουν, είπε, ανακοινώσεις για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.