Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 09:23

Alcoa: Συρρίκνωση ζημιών το πρώτο τρίμηνο

Χαμηλότερες ζημίες και έσοδα που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η Alcoa, η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου στις ΗΠΑ.

Χαμηλότερες ζημίες και έσοδα που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η Alcoa, η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου στις ΗΠΑ, καθώς οι υψηλότερες τιμές δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις μειωμένες πωλήσεις ορισμένων προϊόντων.

Ειδικότερα, οι καθαρές ζημίες της εταιρείας συρρικνώθηκαν στα 201 εκατ. δολάρια ή 20 σεντς ανά μετοχή από 497 εκατ. δολάρια ή 61 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 18% στα 4,89 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων αποτελεσμάτων, η Alcoa εμφάνισε κέρδη 10 σεντς ανά μετοχή έναντι 9 σεντς που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

Αν και η κερδοφορία της εταιρείας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι τριμηνιαίες πωλήσεις ήταν χαμηλότερες από τα 5,23 δισ. δολάρια που ανέμενε η αγορά.

Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει φέτος κατά 9,6%, καταγράφοντας τις δεύτερες χειρότερες επιδόσεις στον δείκτη Dow Jones μετά τη Verizon Communications.