Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 09:24

Αισιόδοξες προβλέψεις από Intel

Πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street ήταν οι προβλέψεις της διοίκησης της Intel Corp. για τα έσοδα και τα περιθώρια κερδοφορίας στο δεύτερο τρίμηνο, εντείνοντας την αισιοδοξία για ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου στις ΗΠΑ.

Πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street ήταν οι προβλέψεις της διοίκησης της Intel Corp. για τα έσοδα και τα περιθώρια κερδοφορίας στο δεύτερο τρίμηνο, οδηγώντας τις μετοχές της εταιρείας σε άνοδο 4% και εντείνοντας την αισιοδοξία για ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Intel ανακοίνωσε ότι το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2010 στο 63% και προέβλεψε περιθώριο περίπου 64% για το τρέχον τρίμηνο.

Όσον αφορά στα έσοδα, η εταιρεία τα αναμένει περίπου στα 10,2 δισ. δολάρια, έναντι των 9,68 δισ. δολαρίων που αναμένουν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

Κατά τις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Wall Street άνοδο της τάξης του 2% σημείωσαν και οι μετοχές των ανταγωνιστριών της Intel, Advanced Micro Devices και Texas Instruments.