Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 13:25

Merit: Παραμένει το έλλειμμα αξιοπιστίας της Ελλάδας

Επιτυχή κατά το ήμισυ κρίνει η Merit ΧΑΕΠΕΥ τη χθεσινή έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου. «Το έλλειμμα αξιοπιστίας της Ελλάδας παραμένει και όσο συνεχίζει να υφίσταται, δεν περιμένουμε κάποια περαιτέρω εκτόνωση των spreads», τονίζει.

Επιτυχή κατά το ήμισυ κρίνει η Merit ΧΑΕΠΕΥ τη χθεσινή έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, τονίζοντας ότι το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε το ελληνικό δημόσιο ήταν τουλάχιστον διπλάσιο από την τελευταία έκδοση αντίστοιχης διάρκειας που έγινε τον Ιανουάριο.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω εξελίξεις συμπεραίνουμε ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας της Ελλάδας παραμένει και όσο συνεχίζει να υφίσταται, δεν περιμένουμε κάποια περαιτέρω εκτόνωση των spreads και θεωρούμε ότι η μεταβλητότητα θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στην αγορά», επισημαίνει η χρηματιστηριακή στο σημερινό της δελτίο.

Όπως σημειώνει, το σημαντικό είναι η ελληνική κυβέρνηση να «τρέξει» το ΠΣΑ, να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, να προωθήσει με γοργούς ρυθμούς την αναπτυξιακή της πολιτική και να μειώσει δραστικά τον δημόσιο τομέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τεχνικά, η Merit εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κινηθεί σε ένα εύρος μεταξύ 1.890 μονάδων και 2.090-2.170 μονάδων. Με αυτά ως δεδομένα θεωρεί ότι το ενδιαφέρον για την αγορά παραμένει αυξημένο και ενδείκνυται το βραχυχρόνιο trading σε συγκεκριμένους τίτλους όπως της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ σε επίπεδα ίσα ή χαμηλότερα των €13, της μετοχής της ALPHA BANK σε επίπεδα πλησίον των €6,20, της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ κοντά των €4,50 και χαμηλότερα, του ΟΠΑΠ σε επίπεδα που πλησιάζουν τα €16,50, της 3Ε κοντά στα €19,50 και της μετοχής της ΤΙΤΑΝ πλησίον των €19.