Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2002 14:12

Εξέλιξη ΑΕΕΧ : Κέρδη το γ' τρίμηνο έναντι ζημιών

Με καθαρά κέρδη μετά από τους φόρους 712.000 ευρώ έκλεισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η Εξέλιξη ΑΕΕΧ, έναντι ζημιών 7,7 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος και 779.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, στις 30 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους η εσωτερική αξία της μετοχής διαμορφώθηκε στα 0,77 ευρώ, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 14,14% από την αρχή του έτους, απόδοση που την κατατάσσει μέσα στην πρώτη πεντάδα από πλευράς αποδόσεων στον κλάδο, με σημαντική υπεραπόδοση σε σχέση με τη μεταβολή των κυριοτέρων μετοχικών δεικτών.

Συγκεκριμένα στο τρίτο τρίμηνο η εσωτερική αξία της μετοχής υποχώρησε κατά 7,2% έναντι 17,9% του γενικού δείκτη του ΧΑΑ και αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη υποχώρηση όλων των βασικών δεικτών των διεθνών χρηματιστηρίων.

Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν στο ΧΑΑ στις 30 Σεπτεμβρίου του 2002 χωρίς σημαντικό discount από την εσωτερική της αξία. Παράλληλα η απόδοση της μετοχής από την αρχή του έτους έχει επιδείξει ιδιαίτερα καλή συμπεριφορά, αφού έχει μείνει αμετάβλητη, έναντι πτώσης 24,8% του δείκτη των επενδυτικών εταιρειών του ΧΑΑ και πτώσης 28,6% του γενικού δείκτη.

Η εταιρεία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ακολούθησε αμυντική επενδυτική πολιτική καθ'όλην τη διάρκεια του έτους, διατηρώντας σχετικά υψηλά ποσοστά ρευστότητας και επενδύοντας επιλεκτικά σε μετοχικούς τίτλους εταιρειών με ικανοπιητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2002 οι επενδύσεις της εταιρείας σε μετοχές ανήρχοντο σε 60% (εκ των οποίων το 16% είναι επενδεδυμένο στο εξωτερικό) σε ομόλογα 12% και το υπόλοιπο σε καταθετικά προϊόντα.