Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2002 15:48

Απόφαση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες 2003 - 2004

Την απόφαση για τον καθορισμό του Γενικού Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών 2003 - 2004, την οποία ομόφωνα ψήφισε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), ενέκρινε και υπέγραψε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης.

Η νέα απόφαση περιλαμβάνει 92 λιμάνια προορισμού και ενδεικτική ένδειξη ενδιαφέροντος για 272 δρομολόγια, τα οποία καλύπτουν όλα τα νησιά. Για πρώτη φορά πέντε προορισμοί καθιερώνονται ως τακτικές γραμμές χωρίς περιορισμούς συχνότητας (Πειραιάς - Ηράκλειο, Πειραιάς - Χανιά, Ωρωπός - Ερέτρια, Πέραμα - Παλούκια και Ρίο - Αντίριο), καθώς επίσης και λιμάνια αφετηρίας στο Ν. Αττικής λιμένες για φορτηγά - οχηματαγωγά το Λαύριο και η Ελευσίνα.

Οπως είναι γνωστό οι ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το 2003 - 2004 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2003. Στην περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για όλες τις γραμμές, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, αυτή της ανάθεσης ή διαγωνισμού δημόσιας υπηρεσίας.

Τέλος, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, το Σ.Α.Σ. δεν απασχόλησαν θέματα νέου ναυλολογίου, ούτε θέματα αύξησης εισιτηρίων, θέματα τα οποία έχουν επιλυθεί από την περασμένη άνοιξη.