Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 11:41

Mazda: Ανάκληση 90.000 Mazda 3 σε Κίνα και Ιαπωνία

Σε ανάκληση 90.000 αυτοκινήτων Axela, τα οποία διατίθενται στο εξωτερικό ως Mazda 3, προχωρά η Mazda στην Κίνα και την Ιαπωνία, εξαιτίας πιθανής διαρροής λαδιών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί προς τα παρόν για τα Mazda 3 που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανακληθούν 35.181 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία και περίπου 54.000 στην Κίνα, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2006 και Μαρτίου 2009. Σύμφωνα με την Mazda, ένας σωλήνας λαδιού είναι τοποθετημένος υπερβολικά κοντά στο σύστημα θέρμανσης του οχήματος και μπορεί να προκαλέσει διαρροή εάν το αυτοκίνητο οδηγείται επί μακρόν σε δύσβατους δρόμους.

Σταματά τις πωλήσεις Lexus η Toyota

Παράλληλα, η Toyota ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι διακόπτει παγκοσμίως τις πωλήσεις των Lexus GX 460 SUV που παρήχθησαν εντός του 2010 και εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει παρόμοια μέτρα και για ένα άλλο SUV της εταιρείας, το Land Cruiser Prado.

Η Toyota αναγκάστηκε να προβεί στην κίνηση αυτή μετά από δημοσίευμα του περιοδικού Consumer Reports, στο οποίο αναφέρεται «Μην το αγοράσετε», διότι κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών ελέγχων, διαπιστώθηκε πως το όχημα παρεκκλίνει της πορείας του πολύ εύκολα και ότι, σε παρόμοιες συνθήκες στο δρόμο, μπορεί εύκολα να ανατραπεί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters