Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 11:24

Νευρικότητα στο Χ.Α.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χ.Α., με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν μεταξύ της κυβέρνησης και του κοινού κλιμακίου ΕΕ/ΔΝΥ σχετικά με τους όρους του μηχανισμού στήριξης.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χ.Α., με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν μεταξύ της κυβέρνησης και του κοινού κλιμακίου ΕΕ/ΔΝΥ σχετικά με τους όρους του μηχανισμού στήριξης της χώρας.

«Το πιο πιθανό για το Χρηματιστήριο είναι να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα με τάση για υποχώρηση», ανέφερε η Investment Bank of Greece στο πρωινό της σχόλιο, εκτιμώντας ότι ο όγκος θα είναι και σήμερα σχετικά περιορισμένος.

Αυτή την ώρα (11:23), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,22% στις 1.957,54 μονάδες, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 25,20 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών. Απώλειες της τάξεως του 0,8% καταγράφουν οι τράπεζες, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται ο δείκτης Υγείας (-3,82%).

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 47 υποχωρούν, οι 35 σημειώνουν άνοδο και οι 13 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες.