Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 13:19

Ισχυρά κέρδη στο Χ.Α. – Περαιτέρω αποκλιμάκωση του spread

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το spread του ελληνικού 1οετούς ομολόγου σημειώνει περαιτέρω αποκλιμάκωση μετά την απόφαση της χώρας να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης από ΕΕ/ΔΝΤ. Ανοδο σημειώνει το ευρώ.

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ το spread του ελληνικού 1οετούς ομολόγου σημειώνει περαιτέρω αποκλιμάκωση μετά την απόφαση της χώρας να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης από Ε.Ε./ΔΝΤ.

Αυτή την ώρα (13:17), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 3,56% στις 1.926,99 μονάδες, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 138,24 εκατομμύρια ευρώ. Κέρδη άνω του 5,5% καταγράφουν οι τράπεζες.

Στο μεταξύ, το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds υποχωρούσε, στις 13:13, στις 531,8 μονάδες βάσης από 609 μονάδες βάσης που ήταν την Πέμπτη.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να ενισχύεται περίπου 0,5% μετά την ανακοίνωσε της απόφασης. Επίσης, ανοδικές τάσεις υποδηλώνουν για τη Wall Street τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Μικρή άνοδο σημειώνει το ευρώ.