Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 12:02

Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά συγκεντρώθηκε το πρωί ομάδα ναυτεργατών, διαμαρτυρόμενη για την άρση του καμποτάζ στο πλαίσιο της 24ώρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΠΝΟ. «Εδεσε» το κρουαζιερόπλοιο «Ζenith», αμφίβολο το αν θα του επιτραπεί ο απόπλους. Δεμένα ως τις 6 το πρωί της Τρίτης τα πλοία.

Στο λιμάνι του Πειραιά συγκεντρώθηκε το πρωί ομάδα ναυτεργατών, διαμαρτυρόμενη για την άρση του καμποτάζ και αντιδρώντας στον ελλιμενισμό του υπό σημαίας Μάλτας κρουαζιερόπλοιου «Zenith», στο πλαίσιο της 24ώρης απεργίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Λόγω της κινητοποίησης δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία έως τις έξι το πρωί της Τρίτης, οπότε λήγει η απεργία. Σήμερα δεν θα αποπλεύσουν για Αργοσαρωνικό, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα συνολικά 20 πλοία.

Πάντως, νωρίτερα, επετράπη τελικά από τους απεργούς ο κατάπλους του «Zenith» στην προβλήτα που δένουν τα κρουαζιερόπλοια, πλησίον του κτηρίου του ΟΛΠ και η αποβίβαση των 1500 επιβατών του πραγματοποιήθηκε ομαλά.

Το πλοίο έχει προγραμματιστεί να αποπλεύσει με προορισμό την Κροατία στις 21.00, ωστόσο οι ναυτεργάτες απειλούν να μην επιτρέψουν την επιβίβαση των τουριστών.

«Αιτία πολέμου» για την ΠΝΟ αποτελεί το γεγονός ότι το κρουαζιερόπλοιο δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο χωρίς να απασχολεί Έλληνες ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων.

ΝΔ: Απαιτείται υπευθυνότητα και σωφροσύνη

Υπευθυνότητα και σωφροσύνη ζητά από όλες τις πλευρές η ΝΔ, δια μέσου του αρμόδιου τομεάρχη Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Κατανοούμε τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη ναυτεργασία», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «¶λλωστε, οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων».

«Ωστόσο», συμπλήρωσε, «επειδή βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καλό είναι όλες οι πλευρές να επιδείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σωφροσύνη».